19 mai 2008

Üks tort ka suuremale piigale


Hiljuti sai muretsetud sokolaadileht, mis nüüd vajas järgi proovimist.

Kuna valge sokolaadi sulatamisega oli alles ebaõnnestunud kogemus seljataga--siis otsustasin selle sokolaadilehe valgele martsipanile rullida. Kuna leht oli enne transportimise käigus kannatada saanud, siis väga hästi see leht martsipanile ei jäänud.


Tordi tegin seekord küpsistest.


Vaja läks:

5 pakki Kalevi teeküpsist

500g 20% hapukoort

1 väike halvaa

niisutamiseks metsmaasikamaitselist siirupivett


Töökäik:

Kõigepealt niisutasin ja ladusin esimese kihi. Peale määrisin tunde järgi hapukoort, millele pudistasin tugeva kihi purustatud halvaad.

Siis järgmine kiht ja hapukoor. Seekord pudistasin vahele natuke õrnema halvaakihi.

Järgmine kiht hapukoort. Siia halvaad ei pannud, muidu oleks liiga magus tulnud.

Siis viimane kiht küpsiseid ja peale martsipanikiht, millele eelnevalt peale rullitud sokolaadileht.

Üks äär sai tehtud punase martsipaniga, et tasakaalustada teises servas olevaid roose ja et lapse sokolaadist nimetähed paremini välja paistaksid.
Kuigi sokolaaditähed olid ühe öö külmas seisnud--hakkasid nad ikkagi sooja kevadilmaga sulama--nii et tordil juba sulamismärgid juures...

1 kommentaar:

Anneli köögis ütles ...

Väga lahe ,et sullgi nüüd oma toidublogi--hakkan siin silma peal hoidma:)
terv. mollypolly